La Fecoll obre les Caragolades Solidàries 2019 amb l'Aplec&Oli del dissabte 19 de gener, a la Fira de Borges

Creu Roja les Garrigues, primera beneficiària del programa social impulsat per la Fecoll i l'Obra Social "la Caixa"
La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol ha programat la primera de les Caragolades Solidàries de 2019, per al pròxim dissabte dia 19 de gener, a les 13 hores, al Passeig del Terrall de les Borges Blanques, en el marc de la 56a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra.
En total, es preveu cuinar 100 quilos de caragols –preparats pel Josep Vila de Míster Plat– que, sota el nom Aplec&Oli, es posaran a la venda al preu de 2 euros el tastet.

La recaptació anirà destinada, íntegrament, al finançament dels Kits de Suport Social que distribueix Creu Roja Les Garrigues per atendre les necessitats alimentàries, higièniques i educatives de la infància i els nuclis familiars i, en general, de totes aquelles persones que més ho necessiten, per la seva situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.
La iniciativa compta, en l'acte de Borges Blanques, amb el patrocini de l'Ajuntament de la capital de les Garrigues.

Les caragolades solidàries van nèixer, el 2018, com una iniciativa impulsada per la Fecoll i l'Obra Social "la Caixa"; amb el suport de la Diputació de Lleida i el patronat de turisme "Ara Lleida". El programa compta amb el patrocini de la Cooperativa Agrícola El Soleràs, oli oficial de la Central de Compres de l'Aplec; així com amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida; els forns de pa Bon Blat, Llaràs i Serra; i Caragols Almacelles.

Cal recordar que la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), està agermanada des del 2013, amb el Patronat Fira de les Garrigues que, aquesta edició, tindrà lloc entre els dies 18 i 20 de gener.
14/01/2019