Jornada festiva entorn de la Caragolada Solidària de la Fecoll a Torrefarrera

Contacontes, tastets i trobada gegantera per dinamitzar la degustació a benefici de les 'Colònies d'estiu', per a nens i joves amb càncer, de l'Associació Contra el Càncer.

Torrefarrera acull avui la quarta de les Caragolades Solidàries 2022 de la Fecoll i ho fa amb una jornada festiva que pretén atreure el màxim de públic possible per col·laborar amb un tastet destinat a finançar les 'XXII Colònies d'estiu', per a infants i joves amb càncer, organitzades per l'Associació Contra el Càncer i que tindran lloc entre els dies 17 i 24 de juliol, a la Vall d'Aran.

Així doncs, el matí s'ha iniciat amb una sessió de contacontes a la plaça Vila de Miremont, prèvia a la Caragolada Solidària que en aquesta ocasió podrà destinar el 100% dels diners recaptats al projecte, gràcies al patrocini de la Fundació ICG que assumeix totes les despeses del tastet que serveixen voluntaris de Fecoll i la mateixa Associació Contra el Càncer a Torrefarrera.

Fins a les 14.30 hores, es podran fer tastets de caragols –amb pa, allioli i gotet de vi– al preu de 5 euros i, ja a la tarda, la celebració es traslladarà a la plaça de l'Amistat, amb una trobada gegantera (18h).

La regidora de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament de Torrefarrera, Carme Giró (que també és la responsable de l'Associació Contra el Càncer a la localitat), s'ha sumat a la celebració, mentre que per part de la Fundació ICG i el Grup ICG (entitat patrocinadora i empresa col·laboradora, respectivament d'aquesta caragolada solidària), han participat Meritxell Pi, directora general de l'Àrea Financera i Acció Corporativa; i Berenguer Pla, director de Comunicació, Relacions Institucionals i RSC.

Aquesta Caragolada Solidària forma part de l'estratègia 'Territori Aplec' de la Fecoll i ha estat coorganitzada per la mateixa Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida, l'Ajuntament de Torrefarrera i la representació de l'Associació contra el Càncer a la mateixa localitat. La iniciativa ha comptat, a més, amb la col·laboració d'ICGSoftware, Diputació de Lleida, Ara Lleida", Raimat, Cooperativa El Soleràs, Caragols Almacelles, els forners de l'Aplec –Bon Blat, Llaràs i M. Serra–, Ilerda Serveis i Míster Plat Càtering.

Les Colònies d'estiu de l'Associació Contra el Càncer a Lleida

Les 'Colònies d'estiu', per a infants i joves amb càncer, que organitza l'Associació Contra el Càncer cada any a la Vall d'Aran, són una iniciativa veterana (vint-i-dues edicions) i pionera a l'Estat. Adreçada a nens, nenes i adolescents, d'entre 7 i 17 anys, que pateixen o han patit malalties oncològiques; ofereixen un entorn terapèutic –atès per monitoratge i voluntariat especialitzat, així com per professionals de la salut– que els permet el lleure i el gaudi adaptat a la seva salut física i emocional.
11/06/2022