CervisiaLleida creix a La Llotja i supera els 45.000 tiquets venuts

CervisiaLleida va tancar ahir a la tarda la seva edició 2022 amb un significatiu increment de vendes i una valoració molt positiva del trasllat de l'activitat a la plaça de La Llotja, segons va explicar Ferran Perdrix, president de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll).

Així CervisiaLleida –fita de la cervesa, organitzada per la Fecoll amb el patrocini de San Miguel– comptabilitzava, abans del tancament, una venda de 45.000 tiquets de degustació, un 11% més respecte dels 40.000 de l'edició de 2019.

Perdrix va destacar "la bona acceptació de la nova ubicació per part dels penyistes i lleidatans, així com la qualitat de les millors propostes de la Ruta de la Tapa San Miguel que es van servir durant el cap de setmana, el servei de restauració de Bo de Shalom (Fundació Ilersis) i l'atractiu cartell musical".

BIRRES & TAPES

L'àrea de degustació va comptar amb una extensa carta amb una trentena de cerveses elaborades o distribuïdes pel grup Mahou-San Miguel d'arreu del món (de barril i amb ampolla), com ara les San MIguel Magna, Radler o Selecta; les Mahou 5 Estrellas, Barrica Original, Barrica Bourbon, Dunkel o Mixta; les Alhambra 1925, Porter, Roja, RonGranadino o Singular; les AB InBev Corona Hoogarden, Franziskaner, LeffeRouge o Stella Artois; les Craft (artesanes) All Day, Naturplis o Petricor; o les IPA (Indiapaleale) Yakima Valley, MahouIPA i Alhambra Citra; entre altres, a més de les especialitats sense gluten o sense alcohol.

A més, i pensant en el públic més encuriosit pel món de la cervesa, també es van organitzar tastos i maridatges dirigits, dissabte i diumenge. Els maridatges, amb les cerveses CraftNaturplis, Alhambra Citra, San Miguel Magna, Alhambra 1925 Reserva i MahouDunkel; tenien un preu de 5 tiquets; mentres que els tastos dirigits, el preu era de 2 tiquets i es van programar tres versions amb dues sessions cadascú. En el primer es van tastar les emblemàtiques San Miguel Selecta, la MahouBarrica Original i l'Alhambra Roja. El segon torn, estava dedicat a les internacionals Stella Artois, Franziskaner i Leffe Triple; mentre que el tercer sumava tres Indiapaleale com són la MahouIPA, la Yakima Valley i l'Alhambra Citra.

La proposta culinària de Cervisia Lleida reunia una selecció de les elaboracions de la VI Ruta de la Tapa San Miguel de Lleida. Així doncs, divendres, el restaurant Caravista oferia la seva 'Orelleta de gamba i pera de Lleida' (miniorelleta salada amb gamba de Palamós, oli d'algues i compota de pera de Lleida) i el restaurant L' Espurna la seva 'Croqueta de cassola de tros' (tots els ingredients de la cassola de tros tradicional convertits en una croqueta). Dissabte al matí, el restaurant Aggio cuinava 'Caragols a la Magna' i L'Altar un 'Altartonyina' (segon premi de la ruta, amb llom de tonyina curat, sobre torradeta de pa de pagès amb crumble d'ametlles i poma àcida i maionesa de remolatxa). Ja a la tarda, prenien el relleu Lo Carrincló amb la 'Minihamburguesa a la lleidatana' (de vedella macerada en vermut a l'estil Carrincló amb poma, bacó i format de cabra) i La Tosca amb una 'Empanada mar i muntanya' (farcida de calamar a la seva tinta i botifarra negra amb maionesa de wasabi). Diumenge al matí, la proposta de Brasa d'Or amb el seu 'Chipipork' (tapa guanyadora de la ruta 2022, amb torrada de pa fregida amb papada en dues coccions i calamars farcit d'escalivada a la brasa amb fons fosc de Selecta i aroma de fum) i L'Altar, que repetia protagonitzaven el vermut. Finalment, GlassGo amb la 'Croqueta d'ànec i foie' (a la qual el públic ha atorgat el reconeixement 'tapa popular' i que consisteix a una croqueta tradicional d'ànec i foie sobre melmelada de taronja amarga) i el restaurant Platz amb la seva 'Coqueta Platz' (minipizza de massa fina artesana amb tomàquet natural, mozzarella, porro caramel·litzat, vieira i gamba), van tancar la selecció.

Com a oferta permanent, durant els tres dies, les elaboracions amb productes de proximitat de Bo de Shalom (Fundació Privada Ilersis), que anaven des del 'Dau de melós de porc confitat', el 'Pullpork amb salsa barbacoa' o les 'Mandonguilles amb salsa'; als entrepans de 'Burger de vedella', 'Frankfurt' o 'Bikini'; les clàssiques 'Gildas', les 'Patatasbravas' i, fins i tot, el tradicional 'Panadó d'espinacs'; o les olives farcides i les patates xip.

Els tiquets de les consumicions es podien adquirir a la taquilla en tires de 2, 5 o 10 tiquets al preu de 3, 7 i 12 euros, respectivament. Els collistes de l'Aplec que hi van assistir uniformats tenien un preu especial de 12 tiquets per només 10 euros.

INNOVACIÓ: NETWORKING EMPRESARIAL I ROBÒTICA

Prèviament a la inauguració de divendres, CervisiaLleida i la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l'Ajuntament de Lleida van organitzar una trobada d'empresaris per fer networking al voltant d'un showcooking amb cervesa, de la mà de Víctor Gonzalo, enginyer que s'ha reorientat cap a la cuina després de ser concursant de Masterchef.

A més, Sinergia & Upgrade va presentar el robot BellaBot que la spin-off lleidatana distribueix en exclusiva.

SIS CONCERTS GRATUÏTS AMB ARTISTES LOCALS

El concert d'Emlan de divendres, inaugurava el cartell musical gratuït de CervisiaLleida 2022 que reunia sis formacions locals.

Per dissabte, s'havien programat tres actuacions: al matí, la música de Blanquers Jazz Quartet amenitzava l'hora del vermut; mentre que, a la tarda, era Valdivia & TheBooBand qui obria una sessió doble que tancava La Cosa Nostra, entrada la nit.

La tarda de diumenge, també hi va haver doblet amb La NiñaParacaídas i ShadDemn.

MATINAL DE BALL

Un any més, les escoles de ball van protagonitzar el matí de diumenge a CervisiaLleida. La sessió l'obria Zona MakingOf (ZMO) amb una exhibició de les parelles i grups de competició: Sun & Moon i Metamoforsis (dansa urbana), K-Z5 (K-pop) i MegacrewZunderFactory (Hip-hop). Tot seguit, hi va haver sessió de Freestyle amb la Crew "Delta Fortem".

A continuació, El Mirall va oferir actuacions de ByeolbitCrew i el grup de competició El Mirall (K-pop). A més, hi va haver masterclass, animació i sessió de Ball Social dirigida pels professors i professores de l'escola.

ZONA INFANTIL FESTA I FUSTA I ANIMACIÓ

L'organització del saló també va habilitar un espai infantil gratuït, amb els jocs de Festa i Fusta; i Sac Espectacles va animar el recinte amb els seus 'Esbojarrats Cervesers'.
24/10/2022